T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / ALTINOVA - Hacı Ali Saruhan Ortaokulu

Okul psikolojik danışma ve rehberlik servisi bilgilendirmesi "Anne ve babaların deprem haberleri ile ilgili çocukların psikolojik sağlamlığını koruma adına yapabilecekleri konusunda öneriler"

Sevgili Anne ve Babalar ;

     

       Hepimizin ülkemizde yaşanılan doğal afetin acı sonuçlarıyla çok üzgün ve endişeli olduğu bir gündeyiz . 

 

Her zaman önceliğimiz kendimiz ve yakınlarımız için fiziksel güvenliğimiz olmakla birlikte , psikolojik sağlamlık adına çocuklarımız için dikkat etmemiz gerekenleri belirtmek isteriz.

 

Çocuklarımızı, sosyal medyada paylaşılan kontrolsüz içeriklerden, onları etkisinde kalacak şekilde korkutacak, ses görüntü içeren , travmatize edecek deprem paylaşımlarına maruz kalmalarından korumamız önemlidir. 

 

Çocuklarımızla sosyal medya kullanımında bilinçli olmalarını konuşalım, bilgi kirliliği içeren, travmatik içerikleri okumamaları ve izlememeleri adına teknoloji kullanımlarını iyi takip edelim.

 

Depremin bir doğal afet olayı olduğunu, insana zarar verici etkilerini en aza indirmek için birey ve toplum olarak önlem almak için yapabileceklerimizi, yaşına uygun , bilimsel , sade bir dille, güven vererek, anlatarak bilgilendirme yapabiliriz.

 

Çocuklarla deprem konuşurken özen göstermemiz gereken noktalar nelerdir?

 

  -Öncelikle korkularını yaşamalarına izin verin, ağlasınlar, konuşsunlar, yazsınlar, çizsinler, oynasınlar. Oyunun iyileştirici gücünü kullanın.

 

  -Çocuklara yaşlarına uygun bir şekilde, basit bir dille depremi anlatabilirsiniz.

 

  -Tedbirlerinizden bahsederek onları rahatlatıp, güvende hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

 

  -Çocuklarınızı kaldıramayacaklarını düşündüğünüz görüntülerden uzak tutmalısınız.

 

  -Çocuklar ebeveynlerini rol model alırlar bu nedenle yetişkin olarak sakinliğinizi korumanız önemlidir fakat sizler de duygularınızdan çocuklarınıza bahsedebilirsiniz.

 

Bu konularda ; sorularınız, Öğrencilerimizin psikolojik destek ihtiyacı olursa, bize ulaşmanızı, bizlerden destek istemenizi ayrıca eklemek isteriz.

 

Hepinizin ve yakınlarının iyi ve güvende olduğunu ümit ediyoruz. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun, ülkemiz bu zor günleri birbirimize destekle atlatsın, tüm dileklerimiz ve yapılan tüm yardım kampanyaları bunun içindir. Sağlıcakla kalın...

 

Hacı Ali Saruhan İlk/Ortaokulu 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.02.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 19:00 - Görüntülenme: 241
  Beğen | 13  kişi beğendi